top of page

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is een manier van coachen waarbij de natuur actief wordt ingezet in het gesprek. Coaching in de buitenlucht is krachtiger gebleken dan coaching op een kantoor.

De natuur is rustgevend en ontspant; dat helpt bij het verdiepen van persoonlijke of werkgerelateerde vragen. 

Als coach ondersteun ik dit proces door goed te luisteren en krachtige vragen te stellen. Vragen die leiden tot zelfinzicht.

Door te bewegen, de frisse lucht en de rustgevende natuur kom je eerder bij je gevoel en creativiteit en zie je gemakkelijker andere wegen.

Daarnaast zorgt het wandelen voor een daling van je stress hormoon en maakt je lichaam stoffen aan die je een positief gevoel geven. kortom; de natuur is rustgevend, en zorgt voor ontspanning van lichaam en geest.  

Omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving Agnes van de Berg deed recent onderzoek naar wandelcoaching waarbij in de resultaten naar boven kwam dat wandelcoaching aantoonbare significante positieve effecten heeft op (werk)stress, welzijn en gezondheid.

De coachtrajecten:

  • Kennismaking: Het eerste, vrijblijvende, kennismakingsgesprek kan telefonisch of wandelend. We onderzoeken samen of wandelcoaching iets voor jou is. En of er een klik is. Een essentieel onderdeel bij coaching! 

 

  • Er zijn verschillende coachtrajecten mogelijk:

traject: op zoek naar jouw talent!  

In 5 gesprekken ga je aan de slag met jouw talent en onderzoek je waar jouw ' flow" zit. Met vernieuwde energie maak je nieuwe keuzes die beter bij je passen! 

traject : burn-out de baas:

In 7 gesprekken ga je leren wat een burn out is. Hoe werkt het in je lijf en in je hoofd en wat de natuur voor jou kan betekenen. Kom tot rust en ervaar de weldaad van het niets hoeven.

traject: drukke moeders in balans:

Ervaar jij ook de enorme druk die ontstaat tijdens het moederschap en je baan? Ben je op zoek naar meer balans? In 5 gesprekken gaan we aan de slag met deze uitdaging en sta je meer ontspannen en tevreden in het leven.

  • Opdrachten: Tijdens en na de wandelingen krijg je gerichte opdrachten om aan te werken.

  • Locatie: We wandelen in de omgeving van Groningen. Wandelen in buitengebieden is mogelijk, hierbij worden reiskosten in rekening gebracht.

  • Contact: Tijdens het traject is er contact via de mail of telefoon.

Wat kan je van mij verwachten:
Ik werk op basis van  openheid en eerlijkheid. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk.
Als coach ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van het proces. Jij blijft zelf altijd verantwoordelijk voor je eigen keuzes, acties en resultaten.

Wil je meer informatie of een een gratis kennismakings gesprek? klik hier

bottom of page