Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is een manier van coachen waarbij de natuur actief wordt ingezet in het gesprek. Coaching in de buitenlucht is krachtiger gebleken dan coaching op een kantoor.

De natuur is rustgevend en ontspant; dat helpt bij het verdiepen van persoonlijke of werkgerelateerde vragen. 

Als coach ondersteun ik dit proces door goed te luisteren en krachtige vragen te stellen. Vragen die leiden tot zelfinzicht.

Door te bewegen, de frisse lucht en de rustgevende natuur kom je eerder bij je gevoel en creativiteit en zie je gemakkelijker andere wegen.

Daarnaast zorgt het wandelen voor een daling van je stress hormoon en maakt je lichaam stoffen aan die je een positief gevoel geven. kortom; de natuur is rustgevend, en zorgt voor ontspanning van lichaam en geest.  

Omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving Agnes van de Berg deed recent onderzoek naar wandelcoaching waarbij in de resultaten naar boven kwam dat wandelcoaching aantoonbare significante positieve effecten heeft op (werk)stress, welzijn en gezondheid.

Het coachtraject

  • Kennismaking: Het eerste, vrijblijvende, kennismakingsgesprek kan telefonisch of wandelend. We onderzoeken samen of wandelcoaching iets voor jou is. En of er een klik is. Een essentieel onderdeel bij coaching!

  • vijf gesprekken: Het traject bestaat uit ongeveer 5 coachingsgesprekken. we gaan gericht aan de slag met je vragen. Dit betekent dat je letterlijk en figuurlijk stappen gaat zetten!

  • Opdrachten: Tijdens en na de wandelingen krijg je gerichte opdrachten om aan te werken.

  • Locatie: We wandelen in de omgeving van Groningen.

  • Contact: Tijdens het traject is er contact via de mail of telefoon.

  • Nazorg: 3 maanden na afronding van het traject kan er, bij behoefte, er een follow-up plaats vinden. In de vorm van een telefoongesprek of een wandeling. 

Wat kan je van mij verwachten:
Ik werk op basis van  openheid en eerlijkheid. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk.
Als coach ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van het proces. Jij blijft zelf altijd verantwoordelijk voor je eigen keuzes, acties en resultaten.

© 2017 den Haring

wandelcoaching

Groningen

Tel: 06-29399323

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now